Biserica

De unde sa stiu care este biserica adevarata?
Fiecare din bisericile existente emit pretentia ca au adevarul, ca este cea adevarata.
Cum sa fac sa nu fiu inselat?

In nevoile lui spirituale, omul e in cautarea unor semeni cu aceleasi aspiratii, cu care sa se regaseasca si in inchinare. De fapt, omul isi cauta tovarasi de credinta, o biserica pentru aspiratiile sale ceresti.
O BISERICA adevarata? Grea problema!
Exista sute de biserici crestine si mult mai multe grupari mai mici cu Biblia si cu Hristos pe frontispiciu. Pe care s-o aleag? Dupa arhitectura? Dupa numarul credinciosilor?
Care sa fie criteriul de verificare? De regula, oamenii isi cauta religia dupa dorintele inimii si nu ratiunii.
Cred ca intrebarea ce mai buna este: Care este religia, biserica pe care ar alege-o Iisus?
Isus nu a cautat biserica dupa cladire, sau dupa numar. Matei 7:13.14 spune: Intrati pe poarta cea stramta. Caci larga este poarta, lata este calea care duce la pierzare, si multi sunt ceice intra pe ea. Dar stramta este poarta, ingusta este calea care duce la viata, si putini sunt ceice o afla.
Isus o numeste turma mica: Luca 12:32 – Nu te teme, turma mica; pentruca Tatal vostru va da cu placere Imparatia.
Despre privilegii, Scriptura spune lamurit ca biserica Sa va avea din partea lumii doar dispret – 2Tim 3:12 – De altfel, toti ceice voiesc sa traiasca cu evlavie in Hristos Isus, vor fi prigoniti.
El nu recunoaste 2.000 de biserici, ci doar o singura credinta (Ef. 4:5), aceea a sfintilor care pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus (Apoc 14:12).
Sa facem o descoperire incurajatoare. Ioan 10:16 – Mai am si alte oi, cari nu sunt din staulul acesta; si pe acelea trebuie sa le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, si va fi o turma si un Pastor. OAIE si STAUL. Sarmanele oi risipite departe de Pastor, imprastiate prin toate bisericile lumii. Isus le numeste oile Mele. El le cunoaste, vede fiecare inima sincera acolo unde se afla. Cea mai mare parte din oile Sale sunt in afara staulului, pe acelea trebuie sa le aduc. Staulul este locul ingradit dar care da siguranta si protectie. Staulul este marcat de Cuvantul lui Dumnezeu. Diavolul uraste staulul, si el face totul sa acopere lumina Cuvantului sub obrocul invataturilor si traditiilor omenesti.
Daca iubiti mantuirea, este de cea mai mare importanta sa identificati biserica Mea (spunea Isus).
Va propun sa vedem SAPTE caracteristici ale bisericii lui Isus:
E bazata pe Biblie (vezi 2 Cor. 2:17; 2Ioan 9
Este hristocentrica (vezi 1Cor 2.2)
Este asteptatoare a celei de-a doua venire – (vezi Tit 2:13; 2Petru 3:11-13)
Pazeste Cele Zece Porunci (vezi 1Ioan 5:3; Iacov 2:10)
Respecta pricipiile sanatatii (vezi 1Cor. 3:16.17; Fapte 10:14; 1Tim. 4:5)
Crede adevarul despre moarte si inviere (vezi 1Cor 15:51; 1Tes. 4:13.14)
Are darul profetic (vezi Efes.4:11;1Cor. 14:1)
Acestea sunt sapte caracteristici fundamentale pentru Biserica pe care a intemeiat-o Isus si care arata adevaratul Staul.
Daca asa a fost inceputul (startul) bisericii crestine, oare finalul sa aiba alte caracteristici?
Apocalipsa 12 si 17 aduce in fata cercetatorului sarguincios doua Biserici, una adevarata (cap 12) si cealalta falsa (cap.17). Deci la final nu vor fi doua mii de biserici crestine ci doar doua.

Sa descifram semnalmentele bisericii staul din vremea sfarsitului dupa cartea Apocalipsa:
Ramasita – Apoc 12:17 – si balaurul, maniat pe femeie, s’a dus sa faca razboi cu ramasita semintei ei, cari pazesc poruncile lui Dumnezeu, si tin marturia lui Isus Hristos. Ramasita, doar cei care au ramas statornici in ultima lupta.Biserica din urma este ramasita, dupa cum prima biserica crestina a fost tot o ramasita, adica putini care raman credinciosi adevarului descoperit.
Apare dupa 1260 de zile profetice. Apoc 12:14.16 – si cele doua aripi ale vulturului celui mare au fost date femeii, ca sa zboare cu ele in pustie, in locul ei unde este hranita o vreme, vremi, si jumatatea unei vremei, departe de fata sarpelui Dar pamantul a dat ajutor femeii. Pamantul si-a deschis gura, si a inghitit riul, pe care-l aruncase balaurul din gura. Trei vremi si jumatate – trei ani si jumatate profetici care reprezinta 1.260 zile/ani. Biserica adevarata apare dupa anul 1798 pentru ca cei 1.260 de ani au fost intre 538-1798 cand a fost dominatia Romei Catolice asupra crestinilor.
Pazesc poruncile lui Dumnezeu – Apoc 12:17 – si balaurul, maniat pe femeie, s’a dus sa faca razboi cu ramasita semintei ei, cari pazesc poruncile lui Dumnezeu, si tin marturia lui Isus Hristos. Testul poruncilor (celor 10 Porunci) va elimina 99% din celelalte biserici. Aici este vorba de toate cele 10 Porunci.
tin marturia lui Isus – Apoc 12:17 – si balaurul, maniat pe femeie, s’a dus sa faca razboi cu ramasita semintei ei, cari pazesc poruncile lui Dumnezeu, si tin marturia lui Isus Hristos. Ce inseamna aceasta? Apoc. 19:10 explica: Caci marturia lui Isus este duhul proorociei. Marturia lui Isus este darul prophetic care s-a manifestat prin proorocii care au scris Vechiul Testament si nu numai.
Pazesc credinta lui Isus – Apoc. 14:12 – Aici este rabdarea sfintilor, cari pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus. Scriptura nu recunoaste credinta strampseasca sau credinta neamului cid oar credinta lui Isus
Are pecetea (sigiliul) lui Dumnezeu. Apoc.7: 3 Nu vatamati pamantul, nici marea, nici copacii, pana nu vom pune pecetea pe fruntea slujitorilor Dumnezeului nostru! Iar Apoc 14:9 avertizeaza cu privire la sigiliul fals al fiarei care este in opozitie cu sigiliul lui Dumnezeu – Daca se inchina cineva fiarei si icoanei ei, si primeste semnul ei pe frunte sau pe mana
Are o solie mondiala – Apoc. 14: 6-12 – si am vazut un alt inger care sbura prin mijlocul cerului, cu o Evanghelie vesnica, pentruca s’o vesteasca locuitorilor pamantului, oricarui neam, oricarei semintii, oricarei limbi si ori carui norod. El zicea cu glas tare: ,,Temeti-va de Dumnezeu, si dati-I slava, caci a venit ceasul judecatii Lui; si inchinati-va Celui ce a facut cerul si pamantul, marea si izvoarele apelor! Apoi a urmat un alt inger, al doilea, si a zis: ,,A cazut, a cazut Babilonul, cetatea cea mare, care a adapat toate neamurile din vinul maniei curviei ei! Apoi a urmat un alt inger, al treilea, si a zis cu glas tare: ,,Daca se inchina cineva fiarei si icoanei ei, si primeste semnul ei pe frunte sau pe mana, va bea si el din vinul maniei lui Dumnezeu Aici este rabdarea sfintilor, cari pazesc poruncile lui Dumnezeu si credinta lui Isus.
Cateva elemente importante:
Va vesti Evanghelia la orice popor (o biserica mondiala);
Va chema lumea sa se inchine Creatorului (chemare la pazirea poruncii a IV-a SABATUL BIBLIC);
va avertiza lumea cu privire la judecata dinaintea venirii lui Isus;
Va avertiza lumea cu privire la caderea Babilonului (invataturile confuse ale bisericilor false)
si cu privire la SEMNUL FIAREI (care va fi impus cu forta de sistemul fals de inchinare)
Cerceteaza si roaga-te ca Isus sa-ti arate Biserica adevarata. Numai una singura le are pe toate.