A doua venire

Va veni Hristos in mod real, vizibil, sau numai in sens spiritual?

Domnul Iisus a spus ucenicilor inainte de a pleca de pe acest Pamant:
Sa nu vi se tulbure inima. Aveti credinta in Dumnezeu, si aveti credinta in Mine. In casa Tatalui Meu sunt multe locasuri. Daca n-ar fi asa, v-as fi spus. Eu Ma duc sa va pregatesc un loc. si dupa ce Ma voi duce si va voi pregati un loc, Ma voi intoarce si va voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sa fiti si voi. Ioan 14:1-3
Unul dintre cele mai solemne si cele mai glorioase adevaruri descoperite in Biblie este acela despre a doua venire a lui Hristos, pentru a desavarsi marea lucrare a mantuirii. Doctrina despre a doua venire este nota dominanta a Sfintelor Scripturi. Revenirea lui Hristos este fagaduita in Biblie in 1846 locuri: Vechiul Testament vorbeste despre ea de 1527 ori, iar Noul Testament de 319 ori. Este doctrina cea mai specifica a crestinismului si formeaza nota dominanta a credintei sale.
Felul venirii Domnului Iisus
Biblia declara in Faptele 1:9-11 – Dupa ce a spus aceste lucruri, pe cand se uitau ei la El, S-a inaltat la cer, si un nor L-a ascuns din ochii lor. si cum stateau ei cu ochii pironiti spre cer, pe cand Se suia El, iata ca li s-au aratat doi barbati imbracati in alb, si au zis: “Barbati Galileeni, de ce stati si va uitati spre cer? Acest Isus care S-a inaltat la cer din mijocul vostru, va veni in acelasi fel cum L-ati vazut mergand la cer.”
Acest Iisus care S-a inaltat – va veni in acelasi fel cum L-ati vazut mergand la cer. S-a inaltat dintre ei – Un Hristos Personal
L-au vazut – si venirea Sa va fi vizibila. El va fi vazut cand va veni
Apocalipsa 1:7 – Iata ca El vine pe nori. si orice ochi Il va vedea, si cei ce L-au strapuns. si toate semintiile pamantului se vor boci din pricina Lui!
Matei 24:27 – Caci, cum iese fulgerul de la rasarit si se vede pana la apus, asa va fi si venirea Fiului omului.
Venirea Sa va fi anuntata prin sunet de trambita, va fi nu doar vizibila.
1Tesaloniceni 4:16 – Caci insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va cobori din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos.
Venirea Sa va fi insotita de prezenta ingerilor: Matei 16:27 – Caci Fiul omului are sa vina in slava Tatalui Sau, cu Ingerii Sai; si atunci va rasplati fiecaruia dupa faptele lui.
La venirea Sa, mortii in Hristos vor invia: 1Tesaloniceni 4:16 – Caci insusi Domnul,… Se va cobori din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos.
Cei morti inviati vor fi luati la cer: 1 Tesaloniceni 4:16.17 – Caci insusi Domnul, cu un strigat, cu glasul unui arhanghel si cu trambita lui Dumnezeu, Se va cobori din cer, si intai vor invia cei morti in Hristos. Apoi, noi cei vii care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei, in nori, ca sa intampinam pe Domnul in vazduh, si astfel vom fi totdeauna cu Domnul.
Cei vii transformati vor fi luati la cer: 1 Corinteni 15:51 – 52 – Iata, va spun o taina: nu vom adormi toti, dar toti vom fi schimbati intr-o clipa, intr-o clipeala din ochi, la cea din urma trambita. Trambita va suna, mortii vor invia nesupusi putrezirii, si noi vom fi schimbati.
A doua venire a lui Hristos va fi reala ca si prima Sa venire si vizibila ca inaltarea Sa, dar mult mai glorioasa. A spiritualiza revenirea Domnului nostru inseamna a denatura sensul evident al intelesului promisiunii: ‘Eu voi veni iarasi’, si a anula intreg Planul de Mantuire; acest cel mai glorios eveniment al tuturor evenimentelor va avea loc si pentru rasplatirea credinciosilor din toate timpurile.
Nu va fi o venire spirituala?
Atunci cand El a fost judecat, Marelui Preot si celor din Sobor le-a spus: si marele preot a luat cuvantul, si I-a zis: “Te jur, pe Dumnezeul cel viu, sa ne spui daca esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu.” “Da”, i-a raspuns Isus, “sunt! Ba mai mult, va spun ca de acum incolo veti vedea pe Fiul omului sezand la dreapta puterii lui Dumnezeu, si venind pe norii cerului.” Matei 26:63-64
Va fi vazut chiar si de cei rai: Apocalipsa 6:14-17 – Cerul s-a strans ca o carte de piele, pe care o faci sul. si toti muntii si toate ostroavele s-au mutat din locurile lor. Imparatii pamantului, domnitorii, capitanii ostilor, cei bogati si cei puternici, toti robii si toti oamenii slobozi s-au ascuns in pesteri si in stancile muntilor. si ziceau muntilor si stancilor: “Cadeti peste noi, si ascundeti-ne de fata Celui ce sade pe scaunul de domnie si de mania Mielului, caci a venit ziua cea mare a maniei Lui, si cine poate sta in picioare?”
CONCLUZIEVenirea Domnului Iisus va fi un eveniment real, trait de orice om de pe pamant